“Verantwoordelijke vaklui met oog voor de omgeving”

Helwerda had ook bij een ander bouwbedrijf een offerte opgevraagd, maar het goede gevoel ontbrak. “Hertzinger wekte vanaf het eerste moment vertrouwen. Bijvoorbeeld door heel open te zijn over de prijsstelling en de achtergrond daarvan.”

Het vertrouwen is niet beschaamd. “We zijn van a tot z ontzorgd en gedurende het traject is de voortgang veelvuldig met ons afgestemd. Het viel me op hoe flexibel Hertzinger omsprong met onverwachte zaken.” Ook de manier van werken viel bij Helwerda in de smaak. “Het zijn bepaald geen rouwdouwers. En ze hebben niet alleen oog voor ons en het werk dat ze te doen hebben, maar ook voor de omgeving. Toen onze straat door een bouwkraan even geblokkeerd werd, nam een timmerman de moeite om een wachtende automobilist te woord te staan: ‘Twee minuutjes, meneer. Dan zijn we vertrokken’. Dat vind ik erg netjes, vooral omdat dat verantwoordelijkheidsgevoel kennelijk niet alleen bij de directeur of projectleider aanwezig is, maar ook bij de timmerlieden en andere werklui.”

Helwerda had een harde deadline. “We hadden namelijk een housewarminggepland en de uitnodigingen waren de deur al uit. Hertzinger wilde de verbouwing graag iets later starten, maar toen van ons uit duidelijk werd dat die tijd er slechts gedeeltelijk was, is er met vereende krachten gewerkt om alles op tijd af te krijgen. En dat is gelukt. Zo kwamen zowel mijn belangen als die van Hertzinger tot hun recht. Ik ben een kritische klant”, zegt Helwerda. “Maar daar is Hertzinger uitstekend mee omgesprongen. Punten van kritiek werden serieus genomen en opgelost. Alles is bespreekbaar en dat geeft een goed gevoel.”

002.jpg
007.jpg
004.jpg
Scroll naar boven